Wystarczy parę minut, by je przygotować, a potem wystarczy poczekać, aż wszystkie partie się upieką – Pyszna przekąska dla dużych i małych.

Przepyszne ciasteczka budyniowe. Pięknie pachną podczas pieczenia oraz równie ładnie wyglądają i smakują.

Domowe ciasteczka z dodatkiem budyniu waniliowego, których przygotowanie nie zajmie dużo czasu, a w smaku są przepyszne. Ciastka są bardzo smaczne, efektownie wyglądają, a w trakcie pieczenia wypełniają cały dom pięknym zapachem wanilii, spróbuj a nie pożałujesz!

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 150 g cukru pudru
  • 3 budynie o smaku waniliowym2 łyżki rumu
  • 2 łyżki rumu
  • 2 żółtka

Nadzienie:

  • nutella
  • dżem
  • marmolada

Do miski wsyp mąkę dodaj do niej budyń w proszku i wymieszaj. Dodaj miękkie masło, rum oraz żółtka. Wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitego ciasta. Wstaw je do lodówki.

Po schłodzeniu ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wycinaj przy użyciu foremek lub dna od szklanki ulubione kształty. Układaj je na blaszce z [piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 8-10 minut.

Po ostygnięciu ciastka posmaruj warstwą nutelli lub dżemu po czym przykryj drugim ciastkiem. Pozostaw je na stole lub blacie kuchennym przez noc. Następnego dnia możesz przełożyć je do puszki.

Ciastka zmiękną po upływie 2-3 dni. Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!