Jest to popularne ciasto, więc dzielę się nim ze wszystkimi: Jabłkowe tornado: Genialne ciasto, które znika w ciągu kilku sekund.

To niesamowite ciasto sprawi, że zaniemówisz i będziesz je uwielbiać za każdym razem, gdy do niego wrócisz!

To połączenie wspaniałego smaku i prostoty przygotowania sprawia, że jest to wspaniały wybór na przekąskę w środku tygodnia lub niedzielny podwieczorek. Ten przepis na pewno na stałe zagości w Twojej kuchni.

Lista składników

  • jabłka – 5 sztuk
  • Mąka – 2,5 szklanki
  • mleko – 1 szklanka
  • cukier puder – 1 szklanka
  • olej roślinny – 1/2 szklanki
  • jajka – 2 sztuki
  • Kakao – 2 do 3 łyżek stołowych
  • cynamon – 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy – 1 opakowanie
  • Soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • Mały proszek do pieczenia – 1 opakowanie
  • dowolny dżem
  • śmietana – 2 filiżanki
  • czekolada – 2 tabliczki

Jak przygotować:

Jabłka najpierw umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Wybierz taką z grubymi oczkami. Przygotuj dużą miskę i dodaj do niej mąkę, cukier i jajka.

Połącz wszystko, a następnie dodaj do masy starte jabłka. Umieść masę w foremce. Z tych samych składników można przygotować blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne o wymiarach 30×40 cm. Spód należy najpierw posmarować masłem lub olejem.

Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po ostudzeniu ciasto można posmarować dżemem.

W ciepłej kąpieli wodnej rozpuść tabliczki czekolady. Zanim przygotujesz czekoladę, pozwól kremowi ostygnąć. Wymieszaj składniki, a następnie rozprowadź ją na torcie.

Starty kawałek czekolady można wykorzystać do dekoracji deserów. Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!