Prosty przepis, każdemu się uda. Smak nie do opisania. Manna z miodem z patelni.

Szukasz przepisu na szybkie ciasto? Spróbuj przygotować deser bez użycia cukru, mleka ani kefiru.

Nie musisz go piec – pyszną słodkość przyrządzisz na patelni! Poznaj przepis na ciasto z kaszy manny i miodu.

Składniki:

  • 6 łyżek kaszy manny
  • 7 łyżek płynnego miodu
  • 7 jajek
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 10 g proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Ubij dokładnie jajka – to od nich zależy, czy ciasto będzie puszyste. Dodaj kaszę mannę i wymieszaj. Odstaw miskę na 5 minut.

Po tym czasie dolej olej roślinny i dorzuć odrobinę soli. Całość wymieszaj.

Na patelni rozgrzej olej, a do ciasta dodaj proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj masę. Wylej ciasto na rozgrzaną patelnię i smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 5 minut.

Po tym jak ciasto złapie złoty kolor przewróć je na drugą stronę i smaż przez 3 minuty. Wyłóż ciasto na talerz i posmaruj miodem.

Puszyste i miękkie ciasto gotowe! Możesz posmarować je dodatkowo dżemem, kremem czekoladowym lub udekorować bitą śmietaną i bakaliami.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!