Zrób wrażenie kulinarne na swoich gościach i przygotuj zrazy ukraińskie. Przepis.

Zrazy mięsne pokocha każdy, nawet te osoby, które z reguły są niejadkami. To danie, które spokojnie możesz podać gościom, czy podczas domowego obiadu.

Zrazy ukraińskie, oprócz tego, że są na prawdę przepyszne, to są także bardzo sycące. Najlepiej podawać je razem z cebulką oraz sosem, dzięki czemu ich smak będzie jeszcze lepszy, a świetnym dodatkiem będą nie tylko ziemniaki, ale także różnego rodzaju kasze i surówka. Podaj je z tym, co najbardziej lubisz.

Co musisz przygotować, aby zrobić zrazy ukraińskie? Potrzebujesz

  • 150 g mąki,
  • 250 g cebuli,
  • 400 g mielonego mięsa,
  • łyżeczkę cukru,
  • zmielonej papryki (w zależności, którą wolisz, może ona być zarówno słodka, jak i ostra),
  • soli,
  • 2 łyżeczki octu,
  • 300 g śmietany kwaśnej,
  • świeży koperek
  • 2 łyżeczki pieprzu,
  • 4 łyżeczki oleju roślinnego.

Przygotowanie zacznij od pokrojenia mięsa, które wcześniej umyjesz, w cienkie plastry, o grubości około 1 cm, które następnie ubijesz z każdej strony. Przyprawione mięso odstaw na 15 minut, aby nabrało ono smaku i aromatu. W tym czasie przekrój cebulę na pół i 1 połówkę pokrój w plasterki.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!