Każdy będzie chciał znać ten przepis. Pyszne ciasteczka bananowe bez cukru. Ten smak zachwyci każdego.

Prosty skład, szybkość przygotowania i bajeczny smak, to zdecydowanie największe atuty tego przepisu.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 80 ml mleka, czyli 1/3 szklanki
  • 80 gramów mąki ryżowej, opcjonalnie kukurydzianej lub ziemniaczanej, jeśli akurat ryżowej nie mamy pod ręką
  • 1 banan
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka waniliowego syropu albo syropu klonowego, ewentualnie płynnego miodu
  • 0,5 łyżeczki oleju kokosowego lub rzepakowego
  • 30 gramów gorzkiej czekolady, czyli 1/3 tabliczki
  • 2 łyżki ciemnego kakao

Sposób przygotowania:

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!