Prosty przepis na połączenie delikatnego kremu z orzechami i czekoladą – Zaskocz swoją rodzinę i znajomych.

Szybkie w wykonaniu desery cieszą się sporą i niegasnącą popularnością. Ich przykładem jest ten biszkopt – łączący w sobie smak czekolady, orzechów oraz kremów sprawi, że każdy łasuch będzie zadowolony!

Potrzebne składniki

  • 200 g biszkoptów typu lady finger
  • 150 ml mleka

Krem:

  • 5 żółtek
  • 200 g cukru
  •  300 g masła

Pudding:

  • 40 g budyniu o smaku waniliowym
  • 10 g cukru waniliowego
  • 75 g cukru
  • 400 ml mleka

Warstwa środkowa:

  • 5 białek jajek
  • 160 g cukru
  • 250 g orzechów włoskich
  • 75 g mąki

Polewa:

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 30 ml mleka
  • 40 g masła
  • 100 g płatków migdałowych

Przygotowanie

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!