Prosty przepis na połączenie delikatnego kremu z orzechami i czekoladą – Zaskocz swoją rodzinę i znajomych.

Krem z żółtkami dodać do schłodzonego budyniu, delikatnie wymieszać do połączenia mas.

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodać mąkę oraz drobno posiekane orzechy. Wyłożyć do foremki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia – o wymiarach 22 x 28 centymetrów. Na biszkopty wyłożyć połowę zwykłego kremu, po nim krem z orzechami, drugą połowę kremu i jeszcze raz herbatniki.

Deser włożyć do lodówki do schłodzenia. Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem i mlekiem. Oblać nią schłodzone ciasto, posypać płatkami migdałów.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!