Super pomysł na szybki deser. Jak zrobić pyszne bananowe ciasto bez pieczenia – nie sądziłam, że wyjdzie tak pysznie.

Ciasto bananowe bez pieczenia to wspaniały pomysł na szybki deser!

Przysmak, który Ci się nigdy nie znudzi, a Twoi goście będą zachwyceni!

Składniki:

  • 6 szt. bananów
  • 250 g biszkoptów (ok. 2 paczki)
  • szklanka cukru (220g)
  • 1 i 1/5 szklanki mleka (około 300ml)
  • 500ml kwaśnej śmietany
  • owoce do dekoracji (opcjonalnie – truskawka, kiwi, borówki itp.)
  • jedna tabliczka czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Spód ciasta wyłóż biszkoptami uprzednio namoczonymi w mleku (moczyć przez chwilę, tak aby się nie rozpadały).

Banany obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. W osobnej misce przygotuj śmietanę – dodawaj stopniowo cukier i ubijaj mikserem.

Na ułożone biszkopty wyłóż pokrojone banany, a następnie przykryj je ubitą śmietaną z cukrem. Powtarzaj czynność, aż skończą się wszystkie składniki.

Górę deseru posyp (startą na małych oczkach tarki) czekoladą. Dodaj owoce dla dekoracji i wstaw do lodówki na około pół godziny.

Podawaj swoim gościom! Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!