Twoje dzieci nie przepadają za nabiałem – Wystarczy, że przygotujesz ten deser, a pokochają twaróg i jogurty.
Oto przepis na krem z twarogu, który uszczęśliwi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Nie dość, że smakowity, to jeszcze do wykonania w ekspresowym tempie. W dodatku zdrowy za sprawą dodanych owoców. Pasuje zarówno na popołudniowy podwieczorek, jak i na spotkanie przy kawie w gronie znajomych czy przyjaciół.
Składniki:
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 opakowania śmietan-fixu
- 200 g cukru pudru (zamiast tego możesz dodać miód)
- 500 g jogurtu naturalnego
- 500 g delikatnego twarogu
- 400 ml słodkiej śmietanki trzydziestoprocentowej
- owoce (wybierz te,które lubisz najbardziej np. maliny, truskawki, borówki, kiwi, jabłka, banany, brzoskwinie)
- dodatkowo jeśli chcesz herbatniki maślane lub biszkopty
Przygotowanie:
W misce ubij mikserem śmietanę ze śmietan-fixem. Do osobnego naczynia przełóż twaróg, jogurt naturalny, cukier lub miód i wymieszaj je ze sobą. Tak uzyskaną masę twarogową przełóż do ubitej śmietanki i połącz je aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Owoce umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Następnie dodaj je do masy przygotowanej z twarogu i śmietany. Jeśli chcesz dodać ciastka np. herbatniki lub biszkopty, najpierw je pokrusz. Weź głębsze naczynie, w którym warstwowo ułożysz na przemian ciastka i masę z owocami.
Comments are closed.