Twoje dzieci nie przepadają za nabiałem – Wystarczy, że przygotujesz ten deser, a pokochają twaróg i jogurty.

Oto przepis na krem z twarogu, który uszczęśliwi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy!

Nie dość, że smakowity, to jeszcze do wykonania w ekspresowym tempie. W dodatku zdrowy za sprawą dodanych owoców. Pasuje zarówno na popołudniowy podwieczorek, jak i na spotkanie przy kawie w gronie znajomych czy przyjaciół.

Składniki:

  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 opakowania śmietan-fixu
  • 200 g cukru pudru (zamiast tego możesz dodać miód)
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 500 g delikatnego twarogu
  • 400 ml słodkiej śmietanki trzydziestoprocentowej
  • owoce (wybierz te,które lubisz najbardziej np. maliny, truskawki, borówki, kiwi, jabłka, banany, brzoskwinie)
  • dodatkowo jeśli chcesz herbatniki maślane lub biszkopty

Przygotowanie:

W misce ubij mikserem śmietanę ze śmietan-fixem. Do osobnego naczynia przełóż twaróg, jogurt naturalny, cukier lub miód i wymieszaj je ze sobą. Tak uzyskaną masę twarogową przełóż do ubitej śmietanki i połącz je aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Owoce umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Następnie dodaj je do masy przygotowanej z  twarogu i śmietany. Jeśli chcesz dodać ciastka np. herbatniki lub biszkopty, najpierw je pokrusz. Weź głębsze naczynie, w którym warstwowo ułożysz na przemian ciastka i masę z owocami.

Choć deser jest już gotowy, dla uzyskania lepszego smaku, wstaw go na kilka godzin lub nawet całą noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij go i nakładaj do miseczek lub salaterek. Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!