Normalnie rosół z kością wymaga długiego gotowania, ale proces ten można nieco przyspieszyć w szybkowarze. W związku z tym czas gotowania rosołu z kury waha się między 1,5-2 h, natomiast rosół wołowy ugotujemy w 3 do 4 godzin.

Najważniejszą informacją powinno być dla nas to, że wywar musi być gotowany z kości, a to sprawia, że nasza zupa musi być doprawiona octem, sokiem z cytryny, pomidorami, itp. Poniżej podajemy Wam przepis na nas przepyszny rosół!
Składniki:
- kurczak z kościami
 - dwie średnie marchewki
 - jedna średnia cebula
 - łodyga selera
 - trzy łyżeczki octu
 - gałązka tymianku
 - cztery kulki pieprzu czarnego
 - jeden liść laurowy
 - centymetr startego imbiru
 
Oczywiście, doprawienie bulionu może być kwestią bardziej indywidualną, w zależności od naszych własnych preferencji. Ważne jest jednak, aby zachować odpowiednie proporcje i nie zapominać o dodatku octu do zupy!
Przed wstawieniem zupy dobrze jest upiec kości w piekarniku. Wystarczy wstawić je na kwadrans do pieca rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Jest to gwarantem wyrazistego smaku i złocistego koloru naszego bulionu.
Od dziś masz wybór:
Wolisz walczyć ze zmarszczkami z miską rosołu czy zastrzykami z botoxu? Wybór wydaje nam się oczywisty!
Efekt odchudzający takiej kuracji jest gwarantowany. A jedna porcja (300 ml) naszego bulionu to zaledwie 84 kalorie! Tak więc, spożywając około sześć porcji takiej zupy dziennie, spożywasz równowartość 500 kalorii!
			
Comments are closed.