Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci w duszeniu kapusty i sprawią, że będzie ona delikatna i pyszna.

Kapusta czerwona – przepis

Jasnofioletowe liście czerwonej kapusty są jej znakiem rozpoznawczym. Świeża czerwona kapusta powinna mieć atrakcyjny wygląd i jak najbardziej jędrną konsystencję. Smakuje wyśmienicie nawet bez dodatkowych warzyw, w przeciwieństwie do kapusty białej.

Wystarczy ją pokroić i doprawić solą, pieprzem, a następnie upiec na odrobinie rozgrzanego oleju. Sól można dodać do kapusty do 10 minut przed zakończeniem gotowania. Można też dodać do kapusty odrobinę gałki muszkatołowej wraz z kilkoma łyżkami octu. Duszoną kapustę można wzbogacić o koncentrat pomidorowy lub nawet ketchup dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku. Można zmienić smak dodając cukier lub ocet ryżowy.

Duszona kapusta to dobra wiadomość dla Twojego zdrowia

Duszona kapusta jest bogata w składniki odżywcze, które są dobre dla Twojego zdrowia.

Spożywanie duszonej kapusty jest konsekwencją.

  • stymuluje układ odpornościowy
  • dostarcza pierwiastków egzogennych
  • Wpływa pozytywnie na poziom cholesterolu, obniżając go i utrzymując na prawidłowym poziomie.
Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!