Kotlety mięsne z niespodzianką – Hit w mojej kuchni. Zaskoczę Cie tym przepisem

Kotlety można przygotowywać na różne sposoby. Jest jednak jeden sprawdzony przepis na to, by przyrządzić je w oryginalny sposób.

Mięso będzie niezwykle delikatne, a przy tym kruche i soczyste, a w środku zawierają sekretną niespodziankę. Przygotuj je na obiad swoim bliskim i obserwuj, jak w mgnieniu oka znikają z talerza.

Kotlety mięsne z niespodzianką – składniki

Do przygotowania kotletów będą ci potrzebne:

  • mięso wieprzowe – 1 kg
  • czosnek – 3 ząbki
  • musztarda – 2 łyżeczki
  • mąka pszenna – 150 g
  • jajka – 6 szt
  • sól, pieprz – do smaku
  • olej roślinny – do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Każdy plaster przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy na cienkie płaty. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy go z musztardą. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy musztardową marynatą. Jajka ubijamy z solą.

Każdy plasterek mięsa obtaczamy w mące, następnie moczymy w jajku, czynność powtarzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane kotlety do uzyskania złocistego koloru z każdej strony.

Gotowe kotlety możesz podawać z dodatkiem ugotowanych ziemniaczków i surówki ze świeżych lub pieczonych warzyw. Zobaczysz, że będzie to prawdziwy hit obiadowy.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!