Znam bardzo staroświecki sposób, który polecany jest przez lekarzy. W 3 tygodnie ulecz trzustkę tymi sposobami.

Gazowane napoje podjadanie, złe nawyki czy też uwielbienie co do zjadania fast foodów to tylko niektóre z czynników, jakie mogą doprowadzić do złego funkcjonowania trzustki. Początkowym objawem jest dyskomfort, lecz wielu z nas zwyczajnie stara się go ignorować, myśląc, że wszystko samo minie.

Niestety stan trzustki pogarsza się cały czas, a pozbycie się dolegliwości raz na zawsze zaczyna być bardzo trudne. Rozpoczynające się problemy z trzustką mają również wpływ na narządy takie jak serce czy też wątroba.

Po czasie możemy zauważyć objawy takie jak: zapalenie trzustki, pęcherzyka żółciowego, bardzo silne bóle oraz gorączkę, której towarzyszą nudności i wymioty. Potem nie pozostaje już nic innego jak ścisła dieta i pobyt w szpitalu.

NATURALNE SPOSOBY LECZENIA

GRYKA

Zadziała wyłącznie wtedy, gdy przygotujesz ją z kefirem, pijąc codziennie. Grykę zmiel w młynku do kawy (konsystencja- gryczana mąka) i zalej 200 ml kefiru. Gotową mieszankę odstaw na całą noc i zjedź na śniadanie następnego dnia.

2 ZIOŁA

Zalej 200 ml wrzącej wody 1 łyżkę rumianku oraz nieśmiertelnika, następnie poczekaj około 30 minut i wypij gotowy napar. Warto jest pić go schłodzonego.

Jeżeli zależy Ci na dobrym rezultacie, pij ten napar dwa razy dziennie (0,5 szklanki), pół godziny przed planowanym posiłkiem. Kuracja tymi ziołami powinna trwać dwa tygodnie.

LIŚĆ LAUROWY

Do termosu włóż 10 liści laurowych i zalej 300 ml wrzącej wody. Odczekaj jeden dzień i pij około 50 gram na 30 minut przed planowanym posiłkiem.

PIETRUSZKA NA MLEKU

Pod bieżącą wodą umyj 800 gram pietruszki, następnie ją posiekaj. Mleko zagotuj. Zagotowanym mlekiem zalej pietruszkę (ma przykryć wszystkie zioła).

Całość podgrzewaj na ogniu, lecz nie doprowadź do gotowania. Taka porcja wystarczy na cały dzień, pij po 2 łyżki w odstępie godzinnym.

TEN PRZEPIS POZWOLI ROZWIĄZAĆ PROBLEMY Z TRZUSTKĄ W CIĄGU 21 DNI!

SKŁADNIKI:
  • dynia 300 gram,
  • masło 1 łyżka,
  • proso 200 gram,
  • woda 2 litry.
PRZYGOTOWANIE:

W garnku zagotuj 2 litry wody, następnie umyj proso i wrzuć, gdy woda będzie wrząca. Gotuj je aż do osiągnięcia miękkości. Na dużej tarce zetrzyj dynię, dodaj ją do owsianki i gotuj aż stanie się z tego purée. Na końcu dodaj 1 łyżkę masła i wszystko wymieszaj. Gotowe! Jedź ją na kolację, zaś w ciągu dnia to na co masz aktualnie ochotę.

Już pierwsze objawy problemów z trzustką należy traktować bardzo poważnie, chociaż większość z nas zaczyna działać, gdy choroba wymusza zmianę naszego stylu życia i staje się bardziej uciążliwa.

Najlepiej już od dziś, zadbaj o swoją trzustkę, niż abyś żałował za jakiś czas, że mogłeś, lecz tak nie postąpiłeś.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!