Ten bogaty, wilgotny i kremowy sernik jest najlepszy. Sernik Krakowski Przepis.

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i podzielić ciasto na 1/3 i 1/3 porcji. Obie części ciasta należy schłodzić w lodówce przez 60 minut. Następnie wyjąć 1/3 ciasta z lodówki. Wyłóż nim formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Trzykrotnie zmiel ser. W osobnej misce ubij masło z obydwoma cukrami. Następnie do masła powoli dodawaj żółtka. Gdy wszystkie żółtka zostaną powoli dodane, dodawać po łyżce ser, ciągle mieszając. Wymieszać wszystkie składniki, aż do połączenia.

Rozłóż masę serową na blasze do pieczenia. Możesz rozwałkować 1/3 ciasta, a następnie pociąć je na paski. Będą one użyte do zrobienia kratki nad sernikiem. Ubitym żółtkiem posmaruj sernik. Piecz sernik w temperaturze 175° przez 50 minut do jednej godziny.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!