Odkryj sekret udanych dań z kurczaka – Szybkie przepisy na zrobienie pysznego kurczaka

Hit! 5 przepisów na piersi z kurczaka.

Kurczak jako delikatne, białe mięso często gości na polskich stołach. Nie znam nikogo, komu nie udaje się danie z kurczaka. Każdy przepis zawsze jest soczysty i smaczny. Dziś dziele się z Wami moim Top 5 przepisów na przygotowanie piersi z kurczaka.

Pierś kurczaka w panierce

Tradycyjnie kurczaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Przed panierowaniem warto mięso przyprawić.

Doskonałym dodatkiem do bułki tartej jest starty parmezan. Sprawi, że skórka będzie rumiana, chrupka o wyrazistym smaku.

Sałatka z kurczaka

Kto nie zna sałatki w połączeniu kurczaka z ananasem? Łapka w górę!

Aby przełamać intensywność ananasa, dodaj pieczarki, kukurydzę z puszki, ser żółty, cebulę, czosnek. Oczywiście całość połącz majonezem. Smacznego!

Smażony, soczysty kurczak z zaskakującym dodatkiem

Pierś z kurczaka zamarynuj w sodzie, a następnie obsyp mąką ziemniaczaną. Po obtoczeniu w zwykłej mące możesz przystąpić do smażenia. Filet wyjdzie bardzo soczysty.

Filet z kurczaka z bakłażanem

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Bakłażan przed pieczeniem posól, aby oddał z siebie wodę.

Możesz przygotować mini szaszłyki i naprzemiennie ponabijać na patyczek bakłażana i pierś z kurczaka. Obsyp ulubionymi przyprawami, zawiń w folie i możesz już piec w piekarniku.

Pierś kurczaka pod kremowym sosem

W mleku rozpuść odrobinę mleka, dodaj czosnek, gorczyce i wybrane przyprawy. Na brytfance umieść fileta z kurczaka pokrojony na mniejsze części.

Przygotowanym sosem polej kurczaka i zapiecz do zrumienienia w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Życzę owocnych doświadczeń kulinarnych!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!