Naleśniki z cukinią – jedz na kolację i chudnij. Super przepis, smakują obłędnie.

Banalnie prosty przepis na cienkie naleśniki z cukinią – jedz je codziennie, a waga spadnie

Lato to dobry czas dla osób odchudzających się i dbających o linię. Nieograniczony dostęp do kolorowych warzyw ułatwia trzymanie diety. Skorzystaj z darów natury i przygotuj pyszne, dietetyczne naleśniki z cukinią. Danie jest niskokaloryczne, dzięki czemu można jeść je codziennie bez obaw o sylwetkę.

7 powodów, dla których warto przygotować naleśniki z cukinią

  • Przepis na ta potrawę jest banalnie prosty, co sprawia, że mogą przygotowywać ją nawet osoby początkujące w kuchni.
  • Naleśniki są nie tylko smaczne, ale też syte i zarazem nisko kaloryczne, dzięki czemu są posiłkiem dietetycznym.
  • Goście będą oczarowani. Osoby poczęstowane tą oryginalną potrawą, z pewnością nie będą mogli uwierzyć, że w jej skład wchodzi cukinia.
  • Naleśniki z cukinią w sezonie letnim są bardzo tanie.
  • Można je zjadać w różnych wersjach na słodko lub na słono.
  • Dzieci je uwielbiają!
  • Mogą stanowić przekąskę, deser lub drugie danie.

Składniki:

  • cukinia – 800 g
  • jajka – 2 sztuki
  • mleko – 1 szklanka
  • mąka – 1, 5 szklanki
  • pietruszka – 1 pęczek
  • olej rzepakowy – 2 łyżki
  • sól – łyżeczka

Sposób przygotowania:

Wybór cukinii – najlepiej stawiać na mocno dojrzałą. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!