500 gramów sera, jajko i mąka … dlaczego wcześniej nie wiedziałam, jaki cud będzie pochodził z tych produktów.

Domowe pączki serowe są pyszna alternatywą dla tych sklepowych.

Proste w przyrządzeniu, puszyste i mięciutkie. Moje dzieci i mąż bardzo często proszę mnie o ich przygotowanie, a goście po ich spróbowaniu zawsze proszę o podanie przepisu. Dlatego tez dziś zdradzę go i Wam!

SKŁADNIKI

  • 500 g mozzarelli lub twardego sera
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • 100 g mąki
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • bułka tarta
  • masło

PRZYGOTOWANIE

1. Wymieszaj tarty twardy ser lub mozzarellę, jajko i parmezan.

2. Dodaj mąkę i oregano do mieszanki.

3. Ze składników wyrabiaj dłońmi jednolite ciasto.

4. Uformuj z ciasta małe serowe kulki. Ta ilość ciasta powinna starczyć na około 40 pączków!

5. Obtocz pączki w bułce tartej.

6. Usmaż pączki na głębokim, rozgrzanym oleju.

Gotowe, smacznego! Podziel się tym wyjątkowym przepisem ze znajomymi w mediach społecznościowych!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!