Pikantna marchewka po koreańsku od dawna gości na moim stole – Szybki i prosty przepis. Zaskoczę Cię tym smakiem

Pikantna marchewka po koreańsku jest dodawana zarówno do sałatek, jak i spożywana jako osobna przekąska.

Marchew koreańska przypadła Polakom do gustu tak bardzo, że gości na naszych stołach niemalże wszędzie. Jeśli w Twoim kuchennym repertuarze jeszcze jej nie ma, koniecznie wypróbuj poniższy przepis!

Składniki:

  • marchew (1 kg)
  • olej roślinny (70 g)
  • cukier (1 łyżka)
  • sól (1 łyżeczka)
  • ocet 9% (2 łyżki)
  • czosnek (4-6 ząbków)
  • czerwona papryka
  • kolendra (pęczek) (opcjonalnie)
  • szczypta kolendry (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Marchew umyj i obierz, a następnie zetrzyj ją na tarce. Tarka powinna umożliwić starcie marchwi na możliwie długie paski.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!