Najlepsza szarlotka jaką jadłam. Ścieram 4 jabłka, układam je na cieście razem z twarogiem i przykrywam: Oto przepis
Doskonały domowy przepis na szarlotkę z twarogiem, która smakuje luksusowo. W moim domu nigdy nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Doskonała jako dodatek do aromatycznej kawy bądź herbaty nawet na co dzień.
Potrzebujesz:
Na ciasto:
- 500 g mąki
- 2 średnie jajka
- 200 g cukru pudru
- 250 g masła lub margaryny
- 10 g proszku do pieczenia
- 1/4 łyżki soli
Na nadzienie:
- 4 większe jabłka lub 6 mniejszych
- wanilia
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- 500 g twarogu
- 100 g kwaśnej śmietany
- 80 g cukru pudru
- 1 średnie jajko
- szczypta wanilii
- 1/4 łyżeczki soli
- 1-2 łyżki skrobi lub mąki (w razie potrzeby)
Przygotowanie:
Copy
Comments are closed.