Moja koleżanka zdradziła przepis na te ogóreczki. Gdy tylko ich spróbowałam zakochałam się w smaku.

Kiedy moja córka przyniosła tą przekąskę do domu od razu mnie ona oczarowała!

Córka dostała przepis od koleżanki z pracy, a ja nie mogłam się oprzeć chęci odwzorowania go na własną rękę. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem, w którym się zakochałam!

Żeby zrobić 3-litrowy słoik: 

Podstawa:

  • 1 marchewka,
  • 3 papryki,
  • koperek zielony (do smaku),
  • 3 ząbki czosnku,
  • ogórki.

Marynata:

  • 4 szklanki wody,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 0,5 łyżki soli,
  • 2 łyżki octu.

Jak przygotować? 

Na początku należy zacząć od pokrojenia w paski marchewki i papryki. Następnym krokiem jest pokrojenie ówcześnie obranego ogórka wzdłuż na cztery części. Na sam spód 3-litrowego słoika połóż marchew, paprykę razem z czosnkiem i koperkiem, na co triumfalnie trafiają nasze cząstki ogórka. Na koniec zalej wszystko zagotowaną solanką z octem.

Sterylizować należy przez 12 minut. Smacznego!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!