Pikantna marchewka po koreańsku od dawna gości na moim stole – Szybki i prosty przepis. Zaskoczę Cię tym smakiem

Po posypaniu solą, cukrem i dodaniu octu, przez co najmniej trzy minuty mieszaj dłońmi. Odstaw marchew na piętnaście minut a następnie dodaj do smaku czerwoną paprykę i ponownie, delikatnie wymieszaj rękami. Lekko, bez doprowadzania do wrzenia, podgrzej olej roślinny na patelni. Polej nim sałatkę i wymieszaj. Obierz i posiekaj drobno czosnek, dodaj go do sałatki. Całość przykryj i odstaw na piętnaście minut.

Dodaj szczyptę, uprzednio zmiażdżonych nasion kolendry. Tak przygotowaną marchewkę, najlepiej pozostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, po czym wstawić na kolejne trzy – cztery godziny do lodówki.

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!