Jeden składnik, dwa przepyszne dodatki do posiłków. Jak przyrządzić sałatki z kapusty – Przepis.

Potrzebne składniki:

  • Jedno średniej wielkości jabłko
  • Mała puszka słodkiej kukurydzy
  • 400 gramów kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek szklarniowy
  • Koperek do smaku
  • Szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki stołowe gęstego jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Zacznij od dokładnego umycia warzyw i owoców pod bieżącą wodą. Kukurydzę odsącz z zalewy i pozostaw na kilka minut na sitku. Kapustę pokrój na drobne paski i przełóż do większej miski. Ogórka przekrój na pół i pokrój go na małe plasterki. Jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne, po czym posiekaj w niewielką kosteczkę.

Żeby nie straciło koloru i nabrało kwaskowatego smaku, skrop je sokiem z cytryny i dokładnie je z nią wymieszaj. Następnie przełóż ogórka, jabłko i kukurydzę do miski z kapustą. Wymieszaj składniki i dodaj jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw na pół godziny przed podaniem do lodówki.

Sałatka z jajkami i kolendrą

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!