Jeden składnik, dwa przepyszne dodatki do posiłków. Jak przyrządzić sałatki z kapusty – Przepis.

Składniki:

  • 400 gramów kapusty pekińskiej
  • 4 duże jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki ostrzejszej musztardy
  • Koperek i kolendra do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mały ogórek szklarniowy
  • Sól i pieprz

Wykonanie:

Umyj dokładnie warzywa pod bieżącą wodą. Kapustę posiekaj na małe kawałki, ogórka przekrój na pół i pokrój w plasterki. Jajka obierz i przeciśnij przez sitko do sałatki jarzynowej lub pokrój ręcznie w małą kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do dużej miski.

W mniejszej miseczce wymieszaj razem jogurt naturalny, musztardę, kolendrę oraz oliwę, sól i pieprz. Kiedy sos będzie jednolity, przelej go do miski z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. I gotowe!

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!