Sałatki – Zdrowe, kolorowe posiłki, które można jeść, zachwycać się ich smakiem i nie myśleć o dodatkowych kilogramach.

Do przygotowania sałatki niezbędne jest:

  • 170 g tuńczyka w sosie własnym
  • 2 pomidory
  • 4 duże liście sałaty
  • 240 g kukurydzy
  • 100 g czarnych oliwek
  • pieprz i sól

Umyj sałatę i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem. Do miski wrzuć tuńczyka, odsączonego z nadmiernej ilości płynu. Do ryby dodaj pokrojone w kostki pomidory, porwaną na drobne kawałki sałatę, kukurydzę i pokrojone w cienkie paski oliwki. Smak można wzbogacić niewielką ilością oliwy, solą i pieprzem. Tak przygotowana sałatka powinna od razu znaleźć się na stole. Idealnie komponuje się z nią świeże pieczywo razowe!

Sałatka na oczyszczenie jelit

Copy
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!